Champion of Champions

A Championok Championja kiállításra minden international champion, FCI nemzeti champion, junior champion címmel és veterán champion címmel rendelkező kutya nevezhet.

Bírálatok menete:

A bírók fajtánként és nemenként maximum négy kutyát sorolnak, majd kiválasztják a nemenkénti legjobb kan és legjobb szuka kutyát, akik az év championok championja címet kapják. A BOB és a BOS címért a legjobb kanok és a legjobb szukák konkurálnak.

Ezt követően a fajtagyőztes (BOB) kutyákat közvetlenül a komplett fajtacsoport elbírálását befejezően újra összevetik az adott fajták ringjében. Ebben a fajtacsoport bírálatban a bíró nem ad ki helyezést, csak fajtacsoportonként meghatározott számú kutyát választ ki a „párbaj” rendszerű Best in Show programba az alábbiak szerint:

I. Fajtacsoport: 3 kutya

II. Fajtacsoport: 4 kutya

III. Fajtacsoport: 2 kutya

IV. Fajtacsoport: 2 kutya

V. Fajtacsoport: 2 kutya

VI. Fajtacsoport: 2 kutya

VII. Fajtacsoport: 2 kutya

VIII. Fajtacsoport: 2 kutya

IX. Fajtacsoport: 3 kutya

X. Fajtacsoport: 2 kutya

 

„Párbaj” rendszerű Best in Show program

24 kutya került összesen kiválasztásra a fajtacsoportokból, ezt a Best in showban bíráló bírók előbb 12 kutyára szűkítik, majd 6 kutyára szűkítik, végül pedig kiválasztják a legszebb 3 kutyát.

A végső döntőben maradt 3 kutyát egymástól független sorolással a bírók pontozzák, az I. helyezett 3 pontot kap, a második helyezett 2 pontot kap, a harmadik helyezett pedig 1 pontot kap. Az így legtöbb pontot elért kutya nyeri a versenyt. Holtverseny esetén a bírók szavazattöbbséggel döntenek.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 457 2763, +36 70 616 3312
E: kiallitas@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Winterdogshow CACIB kiállítás hivatalos oldala

Nemzetközi kutyakiállítás. Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.